Bir eğitim ve öğretim yılının ortasına daha geldik. Bugün başarılı öğrencileri karne heyecanı ve kendini başarısız hisseden öğrencileri de karne stresi sardı. Başarısız öğrenciler ne yapacaklarını artık çok iyi biliyor, veliler de paniğe kapılmadan çocuklarıyla diğer dönem planlı ve programlı bir şekilde belli bir amaç doğrultusunda çalışabilirler.
Günümüzdeki asıl sorun başarılı öğrenciler ve onların ebeveynlerinin ne yapacaklarını bilmemeleri.
Alınan karne ve belgeler hemen sosyal medyada paylaşılmakta, çocuğun özelini kimse dikkate almamaktadır. Çocuk karnesini göstermek istediği yakınına elinde karne belki de heyecanla gidip gösterecek ama aileler çocuğunun bu duyguyu yaşamasını beklemeden, kendileri gururlanmak için sosyal medyada hemen bu heyecanı yok etmekteler.
Asıl amaçlanan sosyal medyada ‘ Bakın çocuğum çok başarılı!’ algısı yaratmak mı? ‘Bir mutluluk paylaşımı mı?’ Bilinemez ama o karnenin çocuğa ait ve onun özeli olduğunu unutmamak gerekir. Sosyal medyada karne paylaşılması, çocukların bilgilerinin alenen bilerek ve isteyerek insanlara göstermek de bir takım tehlikeleri beraberinde getiriyor. Çocukların kişisel bilgileri…
View original post 176 kelime daha